Sanko Enerji Sanibey Barajı ve Hidroelektrik Santralı’na (HES), salgına karşı alınan önlemler nedeniyle Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi verildi.
Adana’da Seyhan Nehri üzerinde kurulan Sanibey Barajı ve HES, enerji sektöründe bu belgeyi alan ilk iÅŸletme oldu.
TSE tarafından yayınlanan Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzundaki koÅŸulları saÄŸladığı için baÅŸvurusu kabul edilen Sanibey Barajı, TSE yetkilileri tarafından kapsamlı bir incelemeye tabi tutuldu. Titiz deÄŸerlendirmeler sonrasında, Sanibey Barajının iÅŸ süreçlerini kılavuzda yer alan standartlara uygun yürüttüÄŸünün tespit edilmesi ve TSE’nin onayının ardından Sanibey Barajı ve HES, TSE’nin uluslararası kalite belgesi niteliÄŸindeki Covid-19 Güvenli Üretim Belgesini almaya hak kazandı.
Sanko Enerji salgın sürecinde; düzenli aralıklarla ofislerin ve iÅŸletmelerin dezenfekte edilmesi, çalışanlara maske dağıtılması, yemekhanelerde tek kullanımlık malzeme kullanılması, el yıkama ve sosyal mesafe kurallarının sürekli hatırda kalmasını saÄŸlayan uyarı afiÅŸlerinin asılması, dönüÅŸümlü mesai uygulaması, uzaktan çalışma, toplantı ve ziyaretçi kısıtlanması, giriÅŸlerde ateÅŸ ölçümünün yapılması gibi sayısız önlemler aldı.
Yüzey temasını engellemek için parmak okutma sisteminden derhal kart okutma sistemine geçti. Dünya SaÄŸlık Örgütü ve SaÄŸlık Bakanlığının yayınları takip edilerek çalışanların düzenli olarak bilgilendirildi. OlaÄŸanüstü koÅŸulları yönetebilmek için ilgili bölüm yöneticilerinden oluÅŸturduÄŸu kurul aracılığı ile alınan önlemlerin, doÄŸru ve etkin bir ÅŸekilde uygulanması saÄŸlandı.
KurulduÄŸu günden bu yana yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımlarla Türkiye’nin enerji ihtiyacının karşılanmasına önemli katkılar sunan Sanko Enerji, iÅŸletmesi Sanibey Barajının aldığı bu belgeyle, çevreyi ve çalışanların saÄŸlığını ön planda tutan bir yaklaşımla üretim yaptığını bir kez daha kanıtlamış oldu.
SANKO ENERJİ HAKKINDA
Sanko Enerji; altı hidroelektrik, iki rüzgâr enerjisi ve üç jeotermal enerji santraline yaptığı 1,5 milyar dolar yatırımla, toplam kurulu gücü 725 MW’lık kapasitesiyle yenilenebilir kaynaklardan 2,7 milyar kWh enerji üretiyor. Åžirket, devam eden 200 milyon dolarlık ek yatırımla kapasitesini 900 MW’a çıkararak yılda 3,4 milyar kWh elektrik üretmeyi hedefliyor.